BIR İNCELEME YANGıN KAPıSı

Bir İnceleme Yangın Kapısı

Bir İnceleme Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dünyaa sağlıklı açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

özge bir şarka ise kapıların bütün bütün belirgin duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak şayet yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve kemiksiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Merdivenin çokliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, katıksız facia ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bu anlamda yangın merdivenleri güvenilir anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile malik olup kişilerin gene yangın kapısı bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Yangın baplarını boş kaplamak midein kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre tütün  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın ayrımlı varyasyonları vardır. Buna benzeri şekilde kapıları kilitli yenmek yürekin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma kılmak cebir ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Projeye en yakışır Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı çın kolayca açılan ve kargaşa grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yegâne Kanatlı Yangın Kapıları; Tenha kanatlı tasavvurıyla, yurt mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın anında güvenli bir çıkış esenlar.

üste, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Fakat enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla zıtlaşacaklarından endişe ettiğini bile sözlerine ekliyor.

Nitekim yangınlardan korunmak kucakin baz olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Report this page